Gælisk Fodbold

Selve spillets koncept stammer helt tilbage fra år 1537, mens den moderne udgave, som man kender den i dag, har været benyttet siden år 1887. Gælisk fodbold er en unik sportsgren, selvom den på en måde minder om andre mere kendte sportsgrene: Forestil dig en blanding af fodbold, basketball og rugby: Det giver dig ”Gælisk Fodbold”.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Se denne video for at få et bedre forståelse for sporten:

https://www.youtube.com/watch?v=TEAbWrdB9XU

Hvert hold består af 15 spillere; en målmand, tre Full-Backs, tre Half-Backs, to Midfielder, tre Half-Forwards og tre Full-Forwards. I løbet af et spil, som normalt varer 2×30 minutter, er det tilladt at udskifte 5 spillere.

Selvom spillet hedder ”fodbold”, er det tilladt at spille med alle kropsdele – hermed kommer basketball-delen ind i spillet. Dog er det ikke tilladt at hente bolden på jorden med hånden; det er kun tilladt for målmanden, når han befinder sig i sit eget målområde. En spiller må kun tage fire skridt med bolden i hånde, og det er kun tilladt at holde bolden i 4 sekunder (den tid man bruger til at lave 4 skridt). Det er også tilladt, ligesom i basketball, at kaste bolden mod jorden. Den spiller, som har bolden, har lov til en gang at veksle bolden mellem hænderne. Ved vekslingen skal begge hænder samtidig berøre bolden, så bolden ikke kastes til den anden hånd.

Man må spille bolden videre til en medspiller med alle kropsdele. Ved et såkaldt ”Handpass” må man slå til bolden med knytnæven eller den åbne hånd. Det er ikke tilladt at kaste bolden.

Der er mål, når bolden er over mållinjen under tværstangen, og når den er mellem målstolperne. Et mål giver 3 points; det er også muligt at få et enkelt point, hvis bolden er over tværstangen og mellem målstolperne. Vinderen er selvfølgelig det hold med flest points, når spillet fløjtes af.

Check out todays horse racing tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *