Turneringer og konkurrencer

Hurling og gælisk fodbold er begge konkurrencer for amatører. Ingen af spillerne tjener penge på sporten; det er ren kærlighed til sporten, som er drivkraft her – men det betyder bestemt ikke, at sportsgrenene er ved at uddø; tvært imod!

I stort set alle Irlands byer findes der foreninger og klubber, som tilbyder hurling og gælisk fodbold – ligesom fodboldklubberne i Danmark.

Get all the latest mobile bonuses here.

På de lavere plan bliver der normalt kun spillet om et County-mesterskab. Mesterskaberne og turneringerne er opdelt efter alder og spillestyrke:preview_COLOURBOX9841252-402x424

– Senior: De stærkeste voksenhold

– Junior: De svagere voksenhold, mest fra mindre byer

– U21: Spillere under 21 år

– Minor: Spillere under 18 år

– Underage: Spillere under 16 år

På det nationale plan er holdene opdelt efter det gamle irske County-System.Selvom Irland blev opdelt tilbage i 1921, deltager hold fra Nordirland stadig i Gaelic Football-mesterskaberne, som de bliver kaldt. Der kommer endda hold langvejs fra; irske hold fra f.eks. London og New York er nemlig også repræsenteret i turneringerne. Hvert County stiller med et udvalgt hold med de bedste spillere fra foreningerne.

Den vigtigste konkurrence er All-Ireland Senior Football Championship, som spilles fra maj til september. Udover All-Ireland Championship har National Football League eksisteret siden 1927, hvor man altid spillede om foråret. Ligaen er opdelt i 1. Division og 2. Division.

Selv de store colleges og universiteter i Irland har deres egen turneringer inden for både hurling og gælisk fodbold. Det er dog primært i Irland, disse sportsgrene bliver dyrket. Der er ganske få turneringer uden for Storbritannien, så hvis du skal på ferie i Irland, så er en hurling-kamp eller en gælisk fodboldkamp helt sikkert en oplevelse værd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *